Jedan neuobičajeni projekat – ustvari sakrivanje nakih kablova, utičnica, rutera i sličnog nečim estetski prihvatljivim a i korisnim.

Slika 1 Početno stanje – kablovi, ruter, utičnice, telefon i jedan „zub“ dimanzija 15×7 cm na dnu koji sadrži utičnice i sakriva kablove.

Slika 2 Jasenove gredice ostale od kancelarijskih stolova probrane i posložene u ploču.

Slika 3 Lljepilo u „domaćinskoj“ količini. Na slici je i detalj čeonog spajanja gredica unutar ploče – izrežu se pod 45 stepeni a ne ravno jer se dobije veća površina lijepljenja a i uklapanje je nekako fleksibilnije.

Slika 4 Ploča ulijepljena.

Slika 5 Šmirglanje. Mnogo šmirglanja. Ispod ploče je stavljena ona prostirka za kade tj kupatila (kupuje se kod Kineza). Odlično drži obradak da ne „pleše“ po stolu.

Slika 6 Jasen izlakiran i spreman. Ploča i dvije letve koje će biti noge. Njih sam ostavio duže tj na konačnu mjeru sam ih rezao tek na poziciji.

Slika 7 Sada su na red došli pločasti materijali. Dimenzije ploče i nogu sam unio u SketchUp i ostatak nacrtao oko njih.

Slika 8 U projektu opremanja ove kancelarije išao sam baš do u „sitna crevca“ sa SketchUp-om tj crtao sam do konačnog izgleda cijelog prostora. To se pokazalo kao odličan pristup jer me je poštedjelo gomile grešaka i utroška vremena.

Slika 9 Pločasti materijal stigao.

Slika 10 Fiksiranje ploče od Jasena šarafima odozdo.

Slika 11 Klap šarke na vratanca.

Slika 12 Ručke stigle preko interneta.

Slika 13 U donjem elementu nisam smio koristiti šarafe pa sam morao ugaonicima umjesto.

Slika 14 I donji element gotov. Može montaža.

Slika 15 Prvo sam na zid fiksirao dva čvršća ugaonika izrezana od nekog debljeg „L“ profila.

Slika 16 Na nijh sam naslonio i prišarafio gornji element. Ovdje je moralo dno da se skine kako bih imao pristup.

Slika 17 Gornji element montiran. Ovdje stoji samo na ona dva „L“ profila i to prilično čvrsto.

Slika 18 Donji element je trebalo samo nasloniti na ovaj „zub“ i fiksirati sa dva šarafa. Sada sam mogao konačno uzeti mjere i uglove (klizna vinkla) za noge.

Slika 19 Noge fiksirane turban šarafima.

Slika 20 I krednca gotova.

Slika 21 Sve je stalo unutra.