April 2012
Ovo je jedna od onih sitnica koje povecavaju užitak lješkarenja na kauču i gledanja kakvog dobrog filma. Uz to je i idealan projekat za dokono popodne.


Slika 1: Ostaci dasaka od nekih prethodnih projekata i dokono popodne je više-manje sve što je potrebno.


Slika 2: Gornju ploču sam izrezao na 30×30 cm.


Slika 3: Zaobljavanje ivica uz pomoć kante laka.


Slika 4: Ivice se mogu izrezati i zaobliti pomoću ručne testere i šmirgle kao što je rađeno prilikom izrade stola za kafu ILI … ako ste kojim slučajem ponosni vlasnik „gainc“ nove tračne testere uz pomoć ove super mašine.


Slika 5: Ivice zaobljene i izšmirglane.


Slika 6: Po istom principu sam zaoblio i nogare. Za crtanje krive ovjdje mi je poslužio neki savitljivi lenjir od metala mada se posao može sasvim dobro odratiti uz pomoć kakve tacne ili kante „Jupola“. Visina nogara je 13 cm a šiina nekih 22 cm.


Slika 7: Rezanje nogara po konturi.


Slika 8: Tako nekako će da izgleda.


Slika 9: Nogari i postolje izkeksovani. Ako nemate keksericu mozete staviti tiplove ili čak samo motaž kit. Nogari i ne trpe baš neko opterećenje. Nogare je dobro zalijepiti poprečno na vlakna od postolja kako bi se spriječilo eventualno izvijanje drveta nekada u budućnosti.


Slika 10: Ljepilo oko keksova, montaž kit na ravnim dionicama i ostavi da uhvati. Vinkla je tu da budemo sigurni u prav ugao.


Slika 11: Dva sloja nitro laka, malo finog šmirglanja i to je to.


Slika 12: Iz drugog ugla.